HOITO-OHJEET

YLEISTÄ

Shapes tuotteet valmistetetaan käsityönä Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella. Valmistamme tuotteet tilauskohtaisesti. Jokainen tuotteemme on yksilö. Mikäli tilaus perutaan kun tuotetta on alettu jo valmistaa, joudumme veloittamaan toteutuneista kustannuksista.

Sohvien rungot sisältävät pohjoismaisissa oloissa kasvanutta tiheää massiivipuuta, kovalevyä ja vaneria. Rungoissa ei ole käytetty pahvia eikä lastulevyä. Jousitus on karkaistua terästä oleva no-zag -jousitus.

Pehmustemateriaalit tulevat pääosin Suomesta. Istuintyynyissä käytettävä kylmävaluvaahtomuovi valmistetaan Norjassa ja sen valmistaja lupaa pehmusteelle 10 vuoden takuun.

Höyhentyynyjen täytteet ovat sertifioitua höyhentä, joka on elintarviketeollisuuden sivutuote.

Sohvat ja tuolit, joissa on höyhenpehmuste, on saatavissa myös ilman höyheniä ns. allergiaversiona.

Toiminnassamme noudatamme Suomen Puusepänteollisuuden työehtosopimusta, Suomen ympäristö-, energia- ja tasa-arvolainsäädäntöä.

Mikäli jostain syystä ette ole tyytyväinen tuotteeseen, ottakaa yhteyttä jälleenmyyjään, jolta olette tuotteen tilanneet.

Kylmävaluvaahtomuovien takuu 10 vuotta.

SOHVAT JA TUOLIT

Shapes sohvat ja tuolit toimitetaan jalat irrallaan välttääksemme kuljetusvaurioita. Pyydämme kiinnittämään jalat huolellisesti ja tarkistamaan, että jalat ovat kunnolla kiinni ennen tuotteen käyttöä. Jalkojen ja tulppien kunto sekä ruuvien kireys tulee tarkistaa myös tasaisin väliajoin ja erityisesti mikäli tuotetta on siirretty.

Sohvat ja tuolit on suunniteltu kestämään normaalia istumista istuinosassa. Käsinojat ja selkänojat ei ole suunniteltu kestämään seisomista tai istumista.

TOLERANSSIT

Kaikki mitat myyntimateriaaleissa ovat pyöristetty lähimpään senttimetriin.

Verhoilluissa tuotteissa pintamateriaalin paksuus ja yksittäisen verhoilijan käyttämä työtapa saattaa aiheuttaa mitttamuutoksia. Verhoiltujen tuotteiden mittatoleranssi on +/-3cm.

Pyydämme huomioimaan, että tuotteet valmistetaan käsin ja mitoissa saattaa olla eroja. Mikäli halutaan jokin tietty tarkka mitta, siitä pitää mainita tilauksella.

Pidämme oikeuden tehdä muutoksia tuotteisiin ilman ennakkoilmoitusta johtuen raaka-aineen saatavuudesta, tuotteen muotoilusta tai laatuvakioien ylläpitämiseksi.

KANKAAT

Shapes-valikoimaan kuuluu hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia huonekalukankaita. Kankaista löytyy tarkemmat tiedot materiaalit-sivulta.

Tuotteet on saatavissa myös kangastukkureiden kankailla tai asiakkaan toimittamalla kankaalla.

Mikäli tuotteeseen käytetään enemmän kuin yhtä kangasta, se lisää työtä ja kangasmenekkiä. Tästä syystä useamman kankaan yhdistelystä veloitetaan lisämaksua seuraavasti:

Kaksi kangasta samasta hintaryhmästä: Jos tuote tilataan kahdella eri kankaalla, jotka ovat samasta hintaryhmästä, veloitamme +5%. 

Kaksi kangasta eri hintaryhmistä: Jos tilataan tuote kahdella eri hintaryhmän kankaalla, veloitetaan kyseisten hintaryhmien keskiarvo + 5 %. Pidätämme oikeuden hinnoitella tilaukset tarkalleen, ja veloittaa tämän summan.

Kangasmenekit hinnastossa on laskettu yksivärisille, 140 cm kankaille, joten se ei riitä kuviollisille kankaille. Kysy kangasmenekki erikseen tehtaalta ko. tuotteeseen. Menekin laskemiseksi tarvitsemme kankaan raportin, eli kankaan ja kuvion leveyden.

KANKAIDEN HOITO

Puhtaana kankaat näyttävät paremmilta ja se pidentää niiden käyttöikää.

Verhoilukankaat tulisi puhdistaa tasaisin väliajoin. Suositeltavaa on imurointi tekstiili-suulakkeella puoliteholla viikoittain. Imurointi estää lian pinttymistä vähentää pilliintymistä eli nukan muodostusta.

Tekokuitukankaiden puhdistukseen voi käyttää myös joko kuivaa tai nihkeää liinaa.

Lika, kiinteää tai nestemäinen, tulisi puhdistaa mahdollisimman nopeasti, jotta lika ei pinttyisi.

Kiinteä lika pitää ensimmäisenä poistaa lastalla tai vastaavalla. Jäljelle jääneet irtomurut tulee imuroida ennen puhdistuksen jatkamista.

Nestemäinen lika pitää ensiksi imeyttää imukykyisellä liinalla.

Rasvattomat tahrat poistetaan nukkaamattomalla  nihkeällä liinalla tai sienellä. Reunatahrojen estämiseksi puhdistusliike tulisi olla ulkoa keskelle.

Rasvaiset tahrat tulee poistaa kankaaseen sopivalla puhdistusaineella.

NOUDATA PUHDISTUSAINEEN KÄYTTÖOHJETTA JA TESTAA AINETTA AINA ENSIN HUOMAAMATTOMAAN PAIKKAAN ANTAEN SEN KUIVUA KOKONAAN ENNEN KÄYTTÖÄ NÄKYVÄÄN PAIKKAAN.

TYYNYPUSSIEN JA LEAF JA SLIM -SOHVIEN HUPPUJEN PESU

Tiettyjä puuvillaa tai mikrokuituja sisältäviä kankaista tehtyjä verhoiluhuppuja voi pestä vesipesussa kankaan pesuohjeen mukaisesti. Villasta tehtyjä kankaita ei voi vesipestä. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa pesuohjeiden hankinnassa.

Huput tulisi vesipestä maksimissaan puolitäytöllä, käyttäen väripyykin annostelua. Kevyt linkous.

Useimmat huput ovat niin suuria, että usein kotikäyttöön tarkoitetut pesukoneet ovat liian pieniä sekä rummun koon että täyttömäärän suhteen. Mikäli rumpu on pieni, pesuaine ei pääse leviämään tasaisesti ja lopputulos ei ole toivottava. Suosittelemme käyttämään huppujen pesussa pesuloiden, joilla on isot pesukoneet, palveluita.

Huppu tulee kuivattaa roikkuen ja se tulee asettaa huonekalun päälle nihkeänä.  Mikäli kangas ehtii kuivua täysin kuivaksi, se saattaa kutistua liian pieneksi huonekalun päälle. Älä käytä huonekalua ennen kuin huppu on kokonaan kuivunut.

HÖYHENPEHMUSTEIDEN KUNNOSSAPITO: SKY, SLIM, LEAF

Istuimen tai selkänojan säilyttämiseksi hyvännäköisinä, höyhenpehmustetut tyynyt vaativat säännöllistä kunnossapitoa.

Höyhenten paakkuuntuminen on höyhenpehmusteen ominaisuus. Paakkuuntuneet höyhenet voivat tehdä istuintyynystä epätasaisen- tai jopa venyneennäköisen. Suosittelemme höyhentyynyjen pöyhimistä säännöllisin väliajoin, jolloin niiden ulkonäkö pysyy tasaisena. Helpoin tapa tähän on pinnan taputtaminen, jotta höyhenet irtoavat toisistaan, jonka jälkeen höyhenet voidaan levittää käsillä tasaiseksi.

Säännöllinen tyynyjen tuulettaminen auttaa poistamaan niihin kertyneitä hajuja.

KANKAIDEN TIEDOT

NINO

Hintaryhmä: A
Koostumus: 51% Polyesteri, 34% Polyoleofin, 15% Puuvilla
Martindale: 50 000
Pillinki: 4-5
Valonkesto: 5

Pesuohje: Varovainen pesu 30 astetta. Varovainen kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Rumpukuivaus kielletty. Silitys kielletty. Valkaisu kielletty.

RESTO

Hintaryhmä: A
Koostumus: 54% Polyesteri, 46% Polyoleofin
Martindale: 67 000
Pillinki: 4-5
Valonkesto: 6

Pesuohje: Pesu 40 astetta. Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Rumpukuivaus kielletty. Silitys kielletty. Valkaisu kielletty.

LUMO

Hintaryhmä: 1
Koostumus: 46% Akryyli, 44% Polyesteri, 10% Puuvilla
Martindale: 40 000
Pillinki: 5
Valonkesto: 5

Pesuohje: Erittäin Varovainen pesu 30 astetta. Vain kevyt linkous. Varovainen kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Rumpukuivaus kielletty. Silitys kielletty. Valkaisu kielletty.

DAS

Hintaryhmä: 2
Koostumus: 50% Polypropeeni, 31% Polyesteri, 19% Puuvilla
Martindale: 36 000
Pillinki: 4-5
Valonkesto: >6

Pesuohje: Pesu 40 astetta. Varovainen kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Rumpukuivaus kielletty. Silitys kielletty. Valkaisu kielletty.

OSAKA

Hintaryhmä: 
Koostumus: 71% Polyesteri, 20% Polypropeeni, 9% Puuvilla.
Martindale: >50 000
Pillinki: 4-5
Valonkesto: 5-6
Pesuohje: 30 astetta, Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Rumpukuivaus kielletty. Silitys kielletty. Valkaisu kielletty.

VELVETY

Hintaryhmä:
Koostumus: 91% Polyesteri, 9% Puuvilla
Martindale: >50 000
Pillinki: 5
Valonkesto: 5-6
Pesuohje: Pesu 40 astetta. Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Rumpukuivaus kielletty. Silitys kielletty. Valkaisu kielletty.